***       Водещите новини за деня до 13.00

...
   ***       Водещите новини за деня до 13.00
Коментари Харесай

Водещите новини! Пуснаха от ареста мъжа, пребил жена си в Бобов дол. Кой ще ръководи временно Синода?

   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 14 март   

 

С определение на съда на обвинения е взета мярка за неотклонение гаранция в пари в размер на 1000 лв..

Районна прокуратура – Кюстендил ще я стачкува пред въззивната инстанция - Окръжен съд – Кюстендил, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

***

В районния съд в София стартира делото против Григор Димов, заплашвал министъра на защитата Тодор Тагарев.

На първото съвещание по делото в края на ноември предходната година се оказа, че Димов не е получил в период обвинителния акт и по тази причина началото на процеса беше отсрочено. Освен това тогава и Тодор Тагарев не е бил постоянно известен.

Прокуратурата даде на съд Димов за това, че на 4 юли изпрати на министъра на защитата заплашително известие на персоналния му профил във Facebook. По случая беше формирано досъдебно произвеждане.

***

Срокът за установяване на правоприемник на Патриарх Неофит е четири месеца - доникъде на юли 2024 година

Припомняме, че Светият Синод се събира през днешния ден на изключително съвещание, на което ще разисква стъпките за църквата след кончината на Патриарх Неофит.

***

Единствените " съперници ", с които Путин ще се сблъска на идните избори, ще бъдат алегорични претенденти от публично позволените " опозиционни " партии - всички те поставят големи старания, с цел да избегнат всякаква рецензия към него и гледат да поддържат войната му в Украйна. Същото може да се каже и за всички останали огромни медии в Русия.

***

Норвегия възнамерява тази година да усили разноските си за защита до 2% от брутния вътрешен артикул (БВП) на страната, сподели министър председателят Юнас Гар Стьоре, представен от Ройтерс.

„ Ситуацията с политиката за сигурност е сериозна. Трябва да живеем с доста по-опасна и непредсказуема Русия, евентуално за дълго време ", сподели Стьоре в изказване.

***

Лидерът на нидерландската Партия на свободата Герт Вилдерс счита, че е противоконституционно и недемократично той да не стане министър-председател, в случай че неговата партия е най-голямата.

Той сподели това тази заран, преди да се срещне с основния договарящ Ким Пютерс, съобщи Националната осведомителна организация на Нидерландия АНП. Поради блокирането от страна на партии Нов публичен контракт (НОД) и Народната партия за независимост и народна власт (НПСД), Вилдерс съобщи, че се е отдръпнал, само че не по свое предпочитание.

***

Израел ще се опита да " наводни " линията Газа с филантропични помощи от разнообразни входни пунктове, съобщи нощес основният боен представител на израелските въоръжени сили в миг, когато интернационалният напън за справяне с възходящия проблем с глада в обсадения анклав се ускорява, съобщи Ройтерс.

***

Кремъл съобщи през днешния ден, че мненията на съветския президент Владимир Путин в изявление за държавна медия не съставляват опасност за потребление на нуклеарно оръжие, съобщи Ройтерс.

Вчера Путин предизвести Запада, че Русия механически е подготвена за нуклеарна война и че в случай че Съединени американски щати изпратят войски в Украйна, това ще се счита за забележителна ескалация на спора, написа Българска телеграфна агенция.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР